PRISONERS

Extra Large Movie Poster Image for Prisoners

Yeni inceleme filmimiz Prisoners (Tutsak) 2013 yapımı bir film. Suç,dram ve gerilim türünde olan film isminden dolayı bir hapishane filmi gibi bir intiba uyandırsa da öyle bir film değil baştan söylemiş olayım. 2013 yılının en iyi filmleri arasında gösterilen Prisoners, özellike afişinde de büyükçe kullandığı iki çok başarılı oyuncusu Hugh Jackman ve Jake Gyllenhaal ile dikkat çekiyor.

Keller Dover iki çocuğu ve karısı Grace (Maria Bello) ile çok da varlıklı olmayan, ancak mutlu bir aileye sahiptir. (Tabi Amerika da çok da varlıklı olmayan ailelerin bile villalarda oturuyor olması bizi yine şaşırtmıyor :)) Dover ailesi Şükran Günü vesilesiyle yakın dostları Birch ailesine konuk olmuşlardır. Herkes eğlenceli dakikalar geçirmekteyken. Dover’ ların küçük kızı Anna, arkadaşı Birch ailesinin küçük kızı Zoe ile birlikte eve gitmek için izin alır ve ikisi evden çıkarlar. Ancak, aradan zaman geçer ve iki küçük kızdan haber alamayan aileler endişelenmeye başlamıştır. Kendi evlerini kontrol etmek için gelen Keller, orada da kızları göremeyince iyiden iyiye endişelenmeye başlar ve kısa bir süre sonra kızların kayıp olduğu anlaşılır. Derken Anna’ nın abisi Dylan, en son kızların sokaktaki bir karavanın etrafında oynadıklarını ve içinde birinin olduğunu hatırlar. Ancak, o karavan artık yerinde yoktur ve aileler artık tamamen panik içindedir.

Şüpheli karavan polislere haber verilmiştir ve olayla Detektif Loki (Jake Gyllenhaal) ilgilenmeye başlamıştır. Ancak yaralı ve kızgın baba Keller da bir yandan olayı araştırmakta ve kendi adaletini yaratmaya çalışmaktadır. Konunun detayları için okumaya devam edebilirsiniz, spoiler hassasiyeti olan arkadaşlar atlayabilirler.

<>

Alex adlı şüpheli adam kaçmaya çalışırken Detektif Loki tarafından bulunmuştur. Ancak zeka geriliği olan bu adam polislere hiçbir şey anlatmamaktadır. Bu nedenle serbest bırakılmak zorunda kalan Alex, buna rağmen ondan hala şüphelenen ve kızlarının nerede olduğunu bildiğini düşünen Keller tarafından kaçırılarak babasından kalan eski bir eve kapatılır ve burada işkence edilmeye başlar. Bu sırada dedektif Loki de farklı bir şüpheliyi araştırmaktadır. 

Keller zaman zaman arkadaşı, diğer acılı baba, Franklin i de ikna ederek Alex i konuşturma çabaları artık sınırı aşmaya başlamaktadır. Ancak Keller ın tek amacı kızını bulmaktır ve bunun için her şeyi göze almıştır. 

<>

Filmde şüpheli sayısı çok değil, ancak son dakikalara doğru artan bir gerilim ve merak söz konusu. Çocukları kimin kaçırdığını ve hayatta mı yoksa ölü mü olduklarını sürekli olarak merak ediyoruz. Filmin sonlarına doğru düğüm çözülüyor ve çocukları kaçıran kişi de ortaya çıkıyor. Ancak çocukların akıbetini filmi izleyenler öğrenecekler.

Filmin aralarına ve son sahnelerine yerleştirilmiş çok iyi detaylar var. Ancak parçaları birleştirmek için biraz dikkat ve üzerine düşünmek gerekiyor. Bütün her şeyi anlamak için filmin sonlarına kadar beklemek lazım sanırım. Labirentler ve yılanların anlamını idrak etmek benim biraz zamanımı aldı açıkçası :)

Filmin çekimlerinin ve oyunculukların da çok iyi olduğunu söyleyebilirim. Hugh Jackman, acılı ve kızı için her şeyi yapabilecek baba rolünde, yer yer aşırıya kaçsa da, gayet iyi bir performans sergiliyor. Donnie Darko zamanlarından beri çok beğenerek izlediğim Dedektif Loki rolündeki Jake Gyllenhaal de oturaklı ve kendinden emin performansıyla rolünün hakkını vermiş ve çok değişik rollerde çok iyi işler çıkarabildiğini bir kez daha kanıtlamış. Ancak ben asıl övgüyü burada zeka geriliği olan şüpheli rolündeki Paul Dano ya yapmak istiyorum. Bu kadar az konuşarak bu kadar mükemmel bir karakter yaratmak gerçekten büyük bir iş. Sadece bakması bile insanı germeye yetiyor gerçekten.

Çok sade bir kaçırılma konusundan çok iyi bir film çıkarılmış diye düşünüyorum. Elbette oyuncularla beraber güzel kurgulanmış ve finalde açığa çıkan olay örgüsünün de bunda payı çok fazla. Bir babanın çocuğu için ne kadar ileri gidebileceği sorusunu da içinde barındıran film aslında biraz da adalet kavramını da sorgulatıyor sanki. Her şeyden öte güzel bir gerilim ve gizem filmi için ideal bir seçim olan bu filmi izlemenizi öneriyorum. Filmin son sahnesinin de yüzünüzde bir gülümseme yaratacağına eminim. İyi seyirler…

Benim Puanım: 8/10

IMDB Puanı: 8.1/10

Filmin Fragmanı:

Yorum bırakın